قدیمی 08-05-2010, 07:45 PM   #1
tala
(کاربر باتجربه)
 
tala آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Apr 2010
محل سکونت: tehran
نوشته ها: 97
Mint بررسی کامل ابزار Curves

در این مقاله سعی داریم به طور کامل، به بررسی منحنی ها یا همان ابزار Curvesو کاربرد های آن - شامل تنظیم روشنایی و کنتراست با استفاده از curve ساده و پیشرفته (که از این به بعد آن را منحنی می نامیم)، و نیز تنظیم تراز رنگ (color balance) با استفاده از منحنی ها - بپردازیم. Curves یک ابزار قدرتمند و نیز بخش مهمی از فتوشاپ و پس پردازش (post processing) است. اما پیش از آن لازم است به جهت عملکرد راحت تر و سریعتر، به عنوان اطلاعات پیش زمینه ترفندهایی را در مورد این ابزار بدانیم:

الف) نگه داشتن کلید Alt روی صفحه کلید و همزمان کلیک سمت چپ موس روی پنجره ابزار curves، باعث می شود خطوط مختصات از بزرگ به کوچک و بلعکس تغییر کند. مزیت مختصات کوچک این است که دقت بصری بیشتری به کاربر می دهد.

ب) کلیک کردن روی شکلکی که در گوشه پایین و سمت سمت راست پنجره قرار دارد، باعث کوچک و بزرگ شدن پنجره می شود که در اینجا پنجره بزرگتر پیشنهاد می شود، به دلیل اینکه دقت بیشتری به کاربر می دهد، مگر اینکه به فضای صفحه نمایش نیاز داشته باشید.

ج) اگر به طور اشتباه نقطه ای را روی منحتی ایجاد کردید و می خواهید از شر آن خلاص شوید، کافی است آن نقطه را با موس به سمت خارج از پنجره یا به سمت یک نقطه دیگر بکشید تا پاک شود.

د) اگر یک منحنی پیچیده را ایجاد کرده اید و می خواهید آن را از ابتدا راه اندازی کنید، در حالی که کلید Alt را نگه داشته اید، روی Cancel کلیک سمت چپ کنید. البته وقتی کلید Alt را نگه می دارید، دکمه Cancel به Reset تغییر می یابد. توجه داشته باشید که عملکرد دکمه Reset با دکمه Auto فرق دارد.

بسیار خوب، کارمان در فتوشاپ CS2 آغاز می کنیم. ابتدا تصویری را که می خواهید روشنایی و / یا کنتراست آن را تغییر دهید باز کنید. اکنون شما می توانید یک action را برای اعمال لایه تنظیمی (adjustment layer) اجرا کنید یا اینکه مسیر زیر را در پیش گیرید: Windows و بعد Layers را کلیک کنید، وقتی پنجره مربوط به لایه ها باز شد، در پایین آن روی شکلک New Adjustment Layer (که به صورت یک دایره نصف سیاه – نصف سفید است) کلیک کنید و بعد Curves را انتخاب کنید. حال از پنجره باز شده Ok را کلیک کنید، چون ما قصد داریم که حالت ترکیبی منحنی را تغییر دهیم.

از منوی آبشاری زیر برگ (یا tab) Layers (که در حالت پیش فرض Normal انتخاب شده است) گزینه Luminosity را انتخاب کنید. این گزینه باعث می شود تا هنگام تغییرات رنگ و تون، از posterization جلوگیری شود. (Posterization: چاپ یا نمایش یک تصویر، با استفاده از مقدار کمی از سایه روشن و رنگهای مختلف. منبع: Concise Oxford English Dictionary)

و آخرین کاری که قبل از شروع باید انجام بدهیم، اجرای هیستوگرام است. هیستوگرام نموداری است که به ما می گوید در قسمت سیاه و سایه ها، در تون های میانه یا midtones (وسط نمودار)، و در بحش روشن یا highlights چه مقدار اطلاعات وجود دارد. برای آوردن هیستوگرام، ابتدا Windows و بعد Histogram را کلیک کنید. سپس از منوی آبشاری در پنجره هیستوگرام، گزینه Luminosity را انتخاب کنید. این گزینه باعث نمایش مقدار واقعی روشنایی می شود. RGB تنها مقادیر مختلط قرمز، سبز و آبی را نشان می دهد و راهنمای دقیقی برای مقدار روشنایی تصویر شما نیست. (برای انجام این کار، حالت نمایش هیستوگرام باید روی Expanded View باشد. در گوشه بالا و سمت راست پنجره هیستوگرام می توانید این حالت را انتخاب کنید.)



همه نمودارهای هسیتوگرام شبیه نمودار بالا نیستند، آنها بسته به مقدار روشنایی تصویر شما و نیز زمانی که شما اصلاحاتی را روی عکس اعمال می کنید تغییر می کنند.

هنگامی که روشنایی یا کنتراست تصویر را تغییر می دهید، سعی کنید هیچ قسمتی از هیستوگرام کاملا به سمت راست یا چپ نرسد، اگر رسید به این معنا است که شما اطلاعات عکس در بخش سایه های سیاه (قسمت چپ نمودار) و یا بخش روشن تصویر (سمت راست نمودار) را از دست داده اید.

تغییر منحنی

حال در مرحله اعمال ویرایش بر روی عکس هستیم!

به پنجره لایه ها باز می گردیم. روی دایره _ نصف سیاه، نصف سفید _ که بعد از لایه Curves قرار گرفته است دوبار کلیک کنید. پنجره Curves دوباره نمایان می شود.



نقاط مهم منحنی در بالا مشخص شده اند. چپ ترین نقطه روی منحنی (پایین سمت چپ) نقطه ی سیاه نام دارد، یعنی جایی که جزئیات عکس کاملا تاریک هستند و هیچ روشنایی ای ندارند؛ بخش پایینی منحنی اطلاعات سایه ها یا نقاط تیره تصویر را در بر دارد. بخش میانی منحنی، مربوط به سایه روشن ها یا midtones است. بخش بالایی منحنی مربوط به جزئیات روشن تصویر یا highlights می باشد و راست ترین نقطه روی منحنی (بالا سمت راست) نقطه ی سفید نام دارد، یعنی جایی از عکس که کاملا سفید است و هیچ جزئیاتی وجود ندارد. کلیک کردن و کشیدن بخش های مختلف منحنی، باعث ایجاد تغییر در مقدار روشنایی عکس که معادل آن بخش از منحنی است می شود. توجه داشته باشید که حرکت دادن بخشی از منحنی باعث تغییر مقادیر در کل منحتی می شود. درست مثل طنابی که دو سر آن محکم کشیده شده باشد و یک نقطه از طناب را حرکت دهید، اما نقاط دیگری از طناب نیز _ هر چند به مقدار کم _ تکان می خورند.

پایین پنجره منحنی می توانید مقادیر ورودی و خروجی (input and output) را ببینید که در واقع مقادیر روشنایی تصویر هستند.

• 0: بدون روشنایی، کاملا سیاه.
• 255: بیشترین مقدار، کاملا سفید.

وقتی نقطه ای روی منحنی را کلیک می کنید، مقدار ورودی، مقدار روشنایی ای است که قبل از اعمال هر گونه تنظیماتی وجود داشته است. قاعدتا مقدار خروجی، مقدار روشنایی ای است که بعد از اعمال تنظیمات وجود خواهد داشت.

تنظیم روشنایی عکس با استفاده از منحنی خیلی آسان است:

• برای افزایش مقدار معینی از روشنایی، روی آن قسمت از منحنی کلیک کرده و به سمت بالا بکشانید (مقدار را افزایش دهید).
• برای کاهش مقدار معینی از روشنایی، روی آن قسمت از منحنی کلیک کرده و به سمت پایین بکشانید (مقدار را کاهش دهید).

افزودن کنتراست



یک تصویر نه چندان پیچیده را در زیر می بینید که می خواهیم کنتراست آن را افزایش دهیم. به این دلیل می گوییم غیر پیچیده که تنها با نگاه کردن عکس می توان دریافت که مقادیر روشنایی عکس کاملا خنثی هستند. به عبارتی هیچ قسمت خاصی از عکس نزدیک به سفید یا نزدیک به سیاه نیست. راهی وجود دارد تا از این امر مطمئن شویم. در حالی که پنجره لایه Curves باز است، نشانگر موس را روی تصویر حرکت دهید، به طور خودکار تبدیل به یک شکلک قطره چکان می شود. حالا همانطور که کلید سمت چپ موس را پایین نگه داشته اید، موس را روی کل تصویر بکشید. در حین انجام این کار، نقطه یا دایره کوچکی را روی نمودار در پنجره curves خواهید دید که در روی نمودار بالا و پایین می رود. آن نقطه هر کجای نمودار که بود، مقدار روشنایی ان بخش از عکس شما را نشان می دهد. اگر شما قصد دارید بخش خاصی از عکس خود را روشن یا تاریک کنید، این عمل باعث می شود که شما بدانید کجای نمودار را به ترتیب بالا یا پایین ببرید.

همچنین می توانید کنتراست دامنه معینی از سایه روشن ها – یا دامنه معینی از تون ها - را افزایش دهید. برای اینکار می بایست روشن ترین و تاریکترین جای آن بخش از عکس را پیدا کنید (موس را به ترتیبی که گفته شد، حوالی آن بخش از عکس حرکت دهید، پس از آنکه روشن ترین و تاریکترین نقطه مربوط به آن بخش را پیدا کردید، آنها را یادداشت کنید).
• برای افزایش کنتراست در آن ناحیه، نقطه ای روی نمودار، دقیقا سمت راست روشنترین نقطه در آن ناحیه، ایجاد کرده و آن را به سمت بالا بکشید، و همچنین نقطه ای روی نمودار، دقیقا سمت چپ تاریکترین نقطه در آن ناحیه ایجاد کرده و آن را به سمت پایین بکشید.
• برای کاهش کنتراست در آن ناحیه، عمل قبل را باید برعکس انجام داد. نقطه ای را دقیقا در سمت راست روشنترین نقطه در آن ناحیه، به سمت پایین و نقطه ای را دفیقا در سمت چپ تاریکترین نقطه در آن ناحیه به سمت بالا بکشید.

در عکس راه پله ی زیر، روشنترین جای عکس، مقداری بین 215 و 220 دارد (کمی بیش از یک سانتیمتر، یا تقریبا 2/1 اینچ مانده به گوشه بالا سمت راست منحنی). تاریک ترین جای عکس نیز مقداری بین 30 و 35 دارد.



بنابراین برای افزایش کنتراست این عکس، می بایست یک منحنی S مانند خلق کنیم. همچنی منحنی ای باعث افزایش مقدار نقاط روشن یا highlights و کاهش مقدار سایه ها یا shadows می شود، و منحنی نیز چیزی شبیه منحنی زیر خواهد شد:



نصویر نهایی نیز بدین شکل خواهد بود:


Shot with a Nikon D70s and Nikkor 18-200mm VR, 1/180s, f/6.7

تغییر کنتراست در عکس مشهود است. جاهای روشن، روشن تر و جاهای تیره، تیره تر شده اند. می توان با افزایش یا کاهش نقاط روی منحنی به تاثیر دلخواه رسید.


منحنی های پیچیده تر

عکس بالا با استفاده از یک منحنی خیلی ساده تغییر کرد، اما همه عکس ها به این سادگی تغییر نمی کنند (حتی تنظیمات بهتری را می شد روی آن عکس اعمال کرد، اما در هر حال مثال خوبی برای استفاده از نمودار S شکل بود). برخی از عکس ها به نمودارهایی با چندین نقطه تنظیمی احتیاج دارند. مثال زیر یک عکس را قبل از ویرایش و بعد از ویرایش نشان می دهد. با هم آن را بررسی می کنیم:



در این تصویر:
• کمی روشنایی و کنتراست به قسمت های روشن عکس (highlights) یا گلبرگ ها اضافه شده است.
• روشنایی و کنتراست تون های میانه (midtones) یا قسمت میانی گل ها بدون تغییر مانده اند.
• کنتراست سایه ها (shadows) یا پس زمینه عکس بیشتر و در نتیجه پس زمینه تاریک تر شده است. البته همیشه پس زمینه تیره ترین بخش عکس نیست، و بخشهای روشن عکس نیز همیشه نقطه فوکوس نیستند، اما در این عکس اینطور بود.



در تصویر بالا که از صفحه نمایش گرفته شده است، نمواری را مشاهده می کنید که در مثال قبل مورد استفاده قرار گرفت تا گل ها را از پس زمینه ی آنها جدا کند.

• نواحی سیاه روی منحنی، مقدار روشنایی را در بخش های مربوط به خود در عکس افزایش داده اند. این نواحی روی منحنی، نسبت به وضعیت خطی یا معمول خود، بالاتر (و نتیجه روشنتر) هستند.
• نواحی قرمز کنتراست را در بخش های مربوط به خود در عکس افزایش داده اند. به خاطرد اشته باشید که هر چه شیب نمودار – نسبت به خط افق - تندتر باشد، کنتراست هم بیشتر است. روشنایی های روشن تر + تاریکی های تاریک تر = کنتراست.
• ناحیه آبی همان کنتراست و روشنایی عکس اصلی را دارد و تمام نقاط روی این بخش از منحنی، در همان وضعیتی هستند که منحنی در حالت معمول و خطی خود دارد.
• ناحیه زرد تاریک تر از عکس اصلی است (و چون تاریک تر است، کنتراست کمتری هم دارد، چون نمودار شیب کمتری دارد و صاف تر است، به همین دلیل این تغییر کنتراست و روشنایی کاملا در عکس مشهود است) به دلیل اینکه مقادیر این بخش از منحنی کمتر از مقادیری است که منحنی اصلی در حالت خطی دارد.

این تنها یکی از بی نهایت نمودارهایی است که شما می توانید روی عکسهای خود اعمال کنید. حال که اساس کار را فرا گرفتید، کارهای بیشتری می توانید روی منحنی انجام دهید:
• می توانید روی یک عکس همزمان از چند لایه استفاده کنید. این کار راحت تر از اعمال یک منحنی خیلی پیچیده است. نکته: مراقب باشید کنتراست و روشنایی را بیش از حد زیاد نکنید، چون در این صورت جزئیات عکس از بین می رود. قبل از اینکه کار را تمام کنید، عکس را در بزرگنمایی 100% بررسی کنید.
• از ماسک های لایه ای روی یک لایه، یا روی چندین لایه استفاده کنید تا اثر مطلوب را بدست آورید.
• اگر می خواهید یک منحنی را روی چندین عکس اعمال کنید، کلیدهای Alt و کلیک سمت چپ موس را فشار دهید و Curves Adjustment Layer مربوطه را با موس از یک عکس به عکس دیگر بکشانید. یا اینکه می توانید یک Action ایجاد کنید و تنظیمات خودتان را روی چندین عکس اعمال کنید.
• می توانید قدرت لایه منحنی هایتان را با کاهش Opacity در پنجره Layers کمتر کنید.

در بخش دوم و پایانی این مقاله، به بررسی تنظیم تراز رنگ ها (color balance) و نیز تنظیم تراز سفیدی (white balance) با استفاده از این ابزار قدرتمند خواهیم پرداخت.
__________________
life's a camera and we are the photographs
tala آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن

War Dreams    Super Perfect Body    Scary Nature    Lovers School    Winner Trick    Hi Psychology    Lose Addiction    Survival Acts    The East Travel    Near Future Tech    How Cook Food    Wonderful Search    Discommend

Book Forever    Electronic 1    Science Doors    The Perfect Offers    Trip Roads    Travel Trip Time    Best Games Of    Shop Instrument    Allowedly


All times are GMT. The time now is 12:55 PM.


کپی رایت © 1388 . کلیه حقوق برای وبگاه حرف روز محفوظ است